2022 Nuorttijoen kierros

Tänä vuonna vaelluskerhon kohde oli jälleen UKK ja siellä sijaitseva Nuorttijoen Retkeilyreitti. Retkeen oli varattu viisi päivää. Retkeen osallistui tällä kertaa viisi vaeltajaa. Neljä meistä on ollut joka reissulla mukana ja sitten oli yksi vähän vähemmän vaeltanut jäsen.

Ero aikaisempiin vuosiin oli se että nyt ajettin pohjoiseen yhdessä päivässä eikä yövytty matkalla missään. Ajoimme Tulppioon lähelle Nuorttijokea ja yövyimme mökissä. Lähtö reitille oli seuraavana aamuna.

Päivä 1 Haukijärvenoja – Hirvashauta 6,5km

Ekan päivän kävely oli maltillinen 6km. Aluksi vaikutti siltä että muita vaeltajia ei kovinkaan paljoa olisi mutta iltaa kohden alkoi porukkaa valua Hirvashaudalle ihan reippaasti. Kalastajia tuntui olevan liikenteessä jonkin verran.

Nuortin retkeilyreitillä on eräkämppiä varsin paljon. Ja kun mahdollisuus oli yöpyä kämpässä niin yövyin sitten ekan yön kämpässä.

Päivä 2 Hirvashauta – Saiho 14,5km

Toisen päivän kävely oli suunniteltu reissun pisimmäksi. Päivä oli hieman harmaa ja sadekuurot olivat herkässä. Mutta kyllä tuon pätkän maisemat silti toimivat.

Ja Saihossa oli Teltan ensi kerta tositoimissa. Huomaa hyvin tuulettuva teltan alapohja…

Saihon eräkämppä on sellainen pieni näppärä 4 hengen kämppä johon kyllä mahtui kuivumaan yli kymmenen paria vaelluskenkiä yön ajaksi.

Ja tuossa tuvan eteisen vieressä ulkona olikin hyvä paikka paistella lettuja. Eli tokan päivän ”erikoinen” oli letut.

Ja kyllä, uudessa teltassa nukutti hyvin. Teltta on hyvin ”valoisa” ja ei sellainen ”koppi”. Eli mulle vissiin sopii aika hyvin sellainen valoisa nukkumapaikka. Ja teltta kyllä tuulettuu varsin hyvin joka ei ainakaan tän retken lämpötiloissa haitannut lainkaan.

Päivä 3 Saiho – Ylempi Hirvashauta 16km

Kolmannen päivän alussa oli mukava riippusilta joka oli reissumme melkein puoliväli. Ja samalla käytiin rajavyöhykkeen vieressä lähellä valtakunnan rajaa (rajalle noin 500 metriä).

Ja vaikka oma oletus oli että Nuortti on varsin tasaista maastoa niin juu ei. Joen ylityksen jälkeen oli sellainen melkein 300 rappusen nousu..

Kolmannen päivän kuviin on tarttunut tuota sinistä taivaalla varsin hyvin.

Olen selkeästi varsin värikäs tuolla vaelluksilla. Ihan helposti ei pitäisi luulla hirveksi!

Kolmannen yön leirissä ei ollut kämppää tarjolla. Joten kaikki nukkuivat teltoissa ja laavuun ei uskaltautnut kukaan nukkumaan vaikka itikat olivat varsin vähissä. Jonkin sortin rankinen olisi ollut ehkä kuitenkin tarpeen jos laavuun olisi majoittunut.

Laavulla oli kyllä muita asukkaita.

Päivä 4 Ylempi Hirvashauta – Karhuojan sauna – Kärekeoja 14km

Reissun isoin muutos olikin se että neljäntenä päivänä käveltiin melkein ”maaliin” asti. Mutta se tärkein juttu oli SAUNA. Karhuojan saunalle piti päästä. Karhuoja sijaitsee 2,5km päässä itse reitiltä mutta on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Saunareissu tehtiin siten että jätimme rinkat Mettopalon kämpälle ja otimme vain tarvittavat tavarat mukaan saunalle.

Ja olihan täällä uimarantakin.

Ja saunottelun tietenkin kruunasi monta päivää kannettu saunalonkero.

Karhuojan kämppä oli myös varsin kivan oloinen 4-6 hengen kämppä. Ja vieraskirjasta päätellen ei ihan niin vilkas paikka. Eli jos joskus haluaisi tehdä päiväpatikoita kivasta paikasta eri puolille kyseistä aluetta niin Karhuoja voisi toimia kivana tukikohtana.

Saunottelun jälkeen jatkoimme sitten matkaa Kärekeojalle jossa oli tarjolla Torstain erikoinen, Tikkupulla. Mukana kannettu mansikkahillo toimi hyvin myös Tikkupullan kanssa. Matkalla paistoi välillä aurinkokin.

Päivä 5 Kärekeoja – Parkkipaikka 1km

Viimeiselle päivälle jäi oikeastaan vain tuo joen ylitys.

Ja olihan tuo Kärekeojan kämppäkin sellainen mukava.

Mitä opittua tällä reissulla!

ÄLÄ HÄVITÄ LUSIKKAASI!

Jos nyt vielä joskus tuota tikkupullaa tulee tehtyä niin taikinan tekoa voisi harjoitella pari kertaa kotioloissa. Pelikortit oli varsin jees. Aika monena iltana tuli lätkittyä korttia.

Ja olihan nuo ”turhaan” kannetut asiat aika jees. Lonkero, Hillo, Tikkupulla jauhoseos, Tomaatit ja Kurkku.

Hernekeitto oli lounaaksi ihan hyvä. Ja sitä jaksoi syödä neljänä päivänä ihan heittämällä. Ja perunamuussi plus jauheliha kyllä myös maittoi varsin hyvin. Leipä, voi ja juusto moneen lähtöön kans toimii. Nyt on tietenkin mietinnässä että tuleeko ruskavaellukseen jotain muokkauksia vai onko sama ruokasetti sitten ruskaankin ok.

Karkkiextrana oli tällä kertaa tutit, jotka tuntui maistuvan muillekkin.

Tämän vuoden vaelluksilla olen kantanut kyllä extra painoa molemmilla reissuilla (mutta reissutkin ollut aika lyhkäsiä), painavampi rinkka ja kaikenlaista ylimääräistä tavaraa. Nyt kun lähden ruskavaellukselle olisi sitten tarkoitus lähteä keveimmällä mahdollisella setillä liikenteeseen (tai ainakin melkein). Niin sen kautta olisi sitten helppo venyttää päivämatkojakin tarpeen mukaan. Tai no en varmaan edelleenkään aio tehdä mitään pitkiä matkoja päivässä mutta sellaisia 10 – 20km päiviä kuitenkin. Ja yksin kun on tarkoitus mennä niin saattaapi sitä tulla joku nollapäiväkin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s