2022 Muotkatunturin erämaa

Erämaahan ja takaisin. Tää reissu oli nyt yksi niistä reissuista mitä on tullut mietittyä ja suunniteltua pikkasen pidempään (muutaman vuoden!).

Alkuperäinen tarkoitus oli kävellä peltojärven päähän hiekkarannalle kattelee maisemia Peltojärvelle. Mutta jo toisen päivän aikana rupesi näyttämään siltä että keli olisi muuttumassa kovin sateiseksi seuraavien päivien aikana. Ja kun tuota tuli hieman sitten pohdittua niin päätin että en menisi niin syvälle erämaahan vaan jäisin toisen päivän leiriin sitten pitämään leiriä kahdeksi yöksi.

Ennen lähtöä kävin tarkkoo Rinkan painon Kiilopäällä edellisenä iltana. 16kg ihan ok, tuohon tuli päälle sitten leipä, voi, juusto ja makkara.

Lähtökuva

Ekan päivän aikana kävelin maltillisesti ja nukuin polun päässä. Muita ei tuolla näkynytkään. Yöllä ei tullut kylmä vaan lämpötila pysyi reippaasti plussan puolella.

Toisena päivänä kävelin kahden tunturin välistä pieneen laaksoon joka sitten johti pienen järven rannalle. Maaruskaa oli tuossa vaiheessa jo varsin reippaasti.

Ekana iltana tein ihan pienet tulet maapuista. Sen verran että saatoin todeta osaavani tehdä nuotion maapuista, jee!

Toisena iltana sitten tein jo ihan ”kunnon” tulet että sain paistettua makkaraa iltaruuaksi.

Sitten olikin päätettävä jatkanko matkaa vielä yön verran vai kävelenkö pois. Saatuani säätiedotukset päädyin kävelemään pois. Seuraaville päiville oli luvattu reipasta sadetta useaksi päiväksi. No eihän siinä mitään, suunnistin sitten kohti Mersua ei ihan suorinta tietä.

Yöllä kuukin paistoi varsin mallikkaasti.

Matka takaisin Mersulle sujui varsin reippaasti. Matkalle osui hienoja joenvarsi maisemia ja Lahtisen kämppä.

Mutta millainen reissu tuo oli kaiken kaikkiaan? No olihan tää se pieni koetinkivi siihen että onnistuuko eteneminen erämaassa ilman polkuja ja pysyykö sitä kartalla. Vaikka en nyt mennyt niin pitkälle kuin aioin niin joo, kyllä tää toimii. Haluunko uudestaan yksin erämaahan? Kyllä ja ei! No tätä on vähän vaikea selittää! Mut yks asia on että tämmöstä Yksin vaellusta kyllä kaipaan, tuolla ne kaikenlaiset tunnetilat voi kyllä heitellä ihan laidasta laitaan mitä ei varmaankaan tapahdu samalla tavalla jos jonkun kaa olisi (näin ainakin olen nyt kokenut).

Lähdenkö vielä uudelleen erämaahan? Kyllä, ehkä pikkasen lämpimämpään aikaan. Vaikka ylempänä pieni epäröinti niin joo, joku tonne kyllä vetää.

Kotimatkalla tuli sitten käytyä täällä!

Niin se mitä tuli opittua. Lämmin aika ehkä sopisi paremmin erämaa reissulle. Silloin ei tarvitsisi niin paljoa miettiä tavaroiden kastumista. Mitään ei hävinnyt! Karkit oli jees. Lue karttaa tarpeeksi usein ja muista seurata maamerkkejä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s