2022 Söderlångvik maisemalaavu

No olihan sit extempore reissu Kemiönsaareen. Olen muutaman tarinan bongannut tästä laavusta viimeisen parin vuoden aikana. Ja aina, joka kerta ajatellut että tuonne pitää mennä. No nyt oli se hetki että menin. Torstain aikana mietiskelin että mitäs tänä viikonloppuna ja perjantaina puolen päivän aikaan sitten päätin että tuonne.

Matkaa tuonne oli sellainen 1 tunti ja 45 minuuttia, ei paha. Kaiken lisäksi poikkesin moottoritieltä jo Saloa aikaisemmin Muurlasta ja ajelin läpi maalaismaisemien Perniöön. Tuo pätkä on kyllä sellainen mikä mun silmään sopii varsin mainiosti.

Auton parkkeerasin Söderlångvikin parkkikselle ilta seitsemän jälkeen. Kahvila ja kaikki palvelut olivat siinä vaiheessa jo kiinni.

Parkkikselta on matkaa noin kolme kilometriä laavulle. Matka kulkee läpi omentarhan, metsän ja kallioiden kautta mitä hienoimmissa maisemissa. Ja heti alussa oli mahdollisuus seurata harmaahaikaroiden lentelyä.

Ja kyllähän se hiukka mietitytti että kuinka paljon porukkaa tuolla olisi… No ei onneksi kovinkaan paljoa. Ja toisaalta että millaiset ne maisemat sitten on.

Ja kyllähän ne maisemat oli aika pysäyttävät.

Ja ylipäätään millainen laavu. On laavuja ja sitten on Laavuja. Tää on Laavu.

Erikoista on että Laavun sisällä on tulipaikka! Eli Laavu on kaksiosainen, tulipaikka ja huilipuoli.

Ja sen lisäksi sateensuojassa oleva Pöytä plus jakkarat.

Laavulta on sitten tosiaan sellainen tajunnanräjäyttävä auringonlasku maisema.

Laavulla kyllä nukutti hyvin. Tähän aikaan vuodesta ei vielä itikoita ollut. Ja tuulikin tyyntyi yöksi varsin mukavasti. Ja linnutkin laulelivat varsin mukavasti ja pöllö huhuili jossain lähettyvillä.

Kyllä tää on sellainen laavu että tänne tulee tultua uudelleenkin. On tässä laavussa sen verran monta juttua kohdillaan. Ehkä sellainen pieni miinusmerkki on että laavun läheisyydessä ei ole huussia.

Ja tulihan sitä sitten aamulla käytyä Söderlångvikin museossa ja kahvilassa.

Ja kun ohimennen kahvilassa kysyin niin aamupala laavulle voisi onnistua kyllä kahvilan kautta?!?!?

Niin, mitä opittua.

No ota kuitenkin rinkka eikä reppua yön yli reissuun. Extempore reissut on kyllä kivoja.

Jos kesäaikaan käy tuolla ja yöpyy laavussa niin itikkaverkko mukaan. Ja jos telttaa aikoo käyttää niin kupoli (ja tasaisia paikkoja ei ole kovinkaan paljoa).

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s