Vuoden 2022 eka telttaretki, Kopparnäs

Vuoden eka yön yli telttaretki tuli sitten tehtyä. Kohteena Kopparnäs. Ja sen vuoksi Kopparnäs että Porkkalaan tuntuu änkeevän noita lintubongareita heti aamun sarastaessa varsin reippaasti.

Lähtö oli hieman extempore tyyppinen. Keli oli mitä mahtavin joka sitten antoi sen viimeisen kimmokkeen. Koko yö plussan puolella, täysin tyyntä ja pilvetön yö.

Tarkoituksena ei ollut vaeltaa vaan käydä yöpymässä yksi yö ihan ittekseen helpolla tavalla. Samassa paikassa oli toinen telttakunta. Ja juuri voimaan astunut ruohikkopalovaara estikin sitten makkaran grillauksen.

paikalle saapuessa oli meressä vielä jonkin verran jäätä, rannat olivat sulat. Mutta Lauantaina aamukahvin aikaan jää KATOSI ihan yhtäkkiä noin vaan?!?!?

Jäätä

Ei jäätä

Ilta puuhat olikin sitten lähinnä auringon laskun seuraamista ja lintujen kuuntelua.

Leiripaikka oli taas sellainen varsin hieno, rantahietikon vierestä. Koska yöksi oli luvattu tyyntä keliä jätin sitten sivuoven ositttain auki mistä oli helppo seurailla yötaivasta.

Ja yksi teema retkellä oli testata että tarkeneeko nukkua jo kesämakuupussilla lähellä nollaa. No yöllä lämpötila laski vissiin johonkin plus 5 kieppeille. Ja ainakin tuossa lämpötilassa makuupussi toimi ihan hyvin. Ja oli mulla siis varuiksi sitten ”lämmin” pussi myös mukana.

Yöllä oli mukava katsella hieman yötaivasta. Ja jokusen tähdenlennonkin näin (taas).

Aamu oli kelien suhteen myös yhtä juhlaa. Ja teltassa nukutti varsin mukavasti. Heräsin aamulla noin puoli kuusi katsoin teltasta ulos ja jatkon unta vielä ysiin.

Ja sitten olikin aamupalan aika..

No mitä tuli opittua?

No ei kai nyt varsinaisesti mitään? Tai no, kesämakuupussi ok jos plussalla. Yön yli reissut on mukavia. Valmistaudu etukäteen niin vielä helpompi lähteä extempore.

Eli näitä lisää.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s