2022 Vaelluksien suunnittelua

Nyt kun vuodenvaihde (Tämä artikkeli päivitetty maaliskuussa) lähestyy kovaa vauhtia niin pitää ruveta sitten plänäilee ensi vuoden vaelluksia. Tälle vuodelle tuli suunniteltua neljä vaellusta ja tavallaan neljä tulikin toteutettua (Repovesi, Hetta-Pallas, UKK ja UKK).

No jos sitä sitten plänäisi 2022 vuodelle myös sen neljä reissua. Alla nyt vaihtoehtoja enemmän sitten mistä ”Valita”.

Ja mitä nuo paikat sitten olisi!

Korvatunturi UKK (Varma)

No tää voisi olla sellainen yksi nopee reissu kesäkuussa (ennen räkkäaikaa). Ihan venäjän rajan pinnassa oleva tunturi jossa Joulupukki asuu!?!?! Vois käydä hieman viedä listaa lahjoista seuraavaa joulua varten.

Reissu olisi kaksi päivää rinkan kanssa ja yksi päivä sitten korvatunturin huiputusta ilman rinkkaa. Ja tätä reissua varten tulee hakea rajaviranomaisilta lupa.

Reitin varrella on myös Sauna!

Knummi – Hirvashauta 1115km

Kaldoaivi (ihan musta hevonen)

No jos olis sellainen 3-4 yötä erämaassa. Sellainen ensi tutustuminen erämaan oloihin. Tää voisi olla juhannuksena Korvatunturin jälkeen. Pari huili päivää korvatunturista ja sitten kaldoaiviin katsomaan joku sopu lenkki.

Sallan Kansallispuisto (ehkä)

No tämä voisi olla sitten hyvinkin sellainen patikkareissu lakanoiden välistä toteutettu. Ehkä yksi yö maastossa.

Sallan ”reitit” ovat enemmän päivätyyppisiä reittejä sinne tänne sallan hiihtokeskuksen luota.

Sallassa on kyllä aiemminkin tullut patikoitua mutta jos se nyt ensi vuonna on sitten kansallispuisto niin tulisihan sitä virallisestikkin sitten käytyä.

Muotkatunturin erämaa (Ruska vaihtoehto 1)

No sinne erämaahan pitää päästä. Ja voi olla että tällä kertaa meen vaikka yksinkin, kuhan tulee päästyä. Sen verran oon sujut kompassin kanssa että kyllä mä nyt yhden 4-5 päivän reissun voin tehdä. Ajankohta pitäisi olla kuitenkin sellainen että räkkä aika olisi ohi.

Ja paikaksi Muotka tai sitten jos joku osaa suositella sellaista tunturiylänkö erämaata missä on maisemat vaan kokoajan sellaista tajunnanräjäyttävää.

Nuorttijoen retkeilyreitti (varma)

UKK etelä osassa oleva retkeilyreitti. Tästä tulee melko varmasti työporukan kanssa tehtävä reissu, heinäkuun vikalla viikolla. Merkattu 40-50 km reitti lähellä rajaa.

Kevo (Ruska vaihtoehto 2)

Kevon Kuivin reitti olisi myös yksi mahdollinen kohde. Se olisi pohjoisin paikka missä olen käynyt. Mutta monet suositukset olen tuosta saanut ja uskon että Kevon Kanjonin näkeminen ja Guivin tunturin huiputus olisivat varsin yes.

Tässä olisi hieman sama ajankohdan kanssa, hyvä olisi että räkkä aika olisi ohi. Ehkä ruskavaellus kohde!?!?!

Vuoden 2022 musta hevonen (melko varma)

No siis niin! Onhan mulla se kanoottikin olemassa. Ja aina on pikkasen kiinnostanut myös nuo melontareissut. Niin josko Nyt sitten tälle vuodelle mahtuisi yksi melontareissu 4-5 päivää? Ja tuohan olisi aika ”helppo” toteuttaa jo ennnen kesää helatorstain kieppeillä. Vähän niinkuin Repovesi viime vuonna. Eihän tuohon tarttisi hankkia kuin muutama kuivapussi lisää (tai säkki).

Ai mikä paikka olisi sopiva melontareissuun? No kyllä se on jo katsottuna. Mutta enpäs vielä moista paljasta.

Nyt kun tätä on tullut pyöriteltyä päässä ja youtubessa niin tää kuulostaa kyllä niin makeelle reissulle että laitan loma-anomuksen vetämään.

PS. Ölkky ei lähde matkaan

Ajatuksia

No, neljään reissuun tähdätään mutta tyytyväinen on oltava jos kaksi tai kolme tulee tehtyä. Yksi reissuista tulee varmaankin tehtyä duuniporukan kanssa. Ja en ole yhtään varma onko se Muotka tai Kevo, vai haluaako duuniporukka jonnekkin ihan muualle.

Norjakin kiinnostaa mutta ittekseen en usko lähteväni sellaiselle reissulle.

Teltta, voi olla että yksi teltta pitäisi ostaa?!?!? Ja ehkä jopa yksi pitäisi myydä pois.

Muuten varusteet on varsin tikissä. No kaikenlaista pientä voi aina miettiä mutta pääpiirteittäin kaikki osa-alueet tuntuu olevan aika hyvin ajateltu.

Tai no, se mistä hiukka ehkä haaveilisi niin retkeilypeitosta. Kun aika usein tulee makuupussia käytettyä vain peittona kesäaikaan…

No ne vaellussauvat. Jos nyt vaikka vahingossa tulisi sellainen teltta jonka pystytys vaatii sauvat?!?! Mutta millaiset?

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s