Kurre 2016 Kylmänpaikan leiri Koitterjärvellä

Tulihan testattua miltä tuntuu mökkeillä Kesämökillä talvella, siis KESÄMÖKILLÄ. Ei sähköä (Aurinkopaneelijärjestelmän akut on kyllä täynnä mutta niitä ei kannata tyhjentää), ei saunaa ja ei myöskään lämpöä nukkumaosastolla.

Saavuimme tontille perjantaina sopivasti auringon laskun aikaan tarkistamaan alkutilanteen. Jonka jälkeen kävimme ruokailemassa Kotipizzassa kaupungilla. Tähän sai sopivasti kulumaan aikaa ennen varsinaista nukkumaan menoa.

Nukkumaan meno sinänsä oli varsin helppo, makuupussit olivat autosta otettuna valmiiksi lämpimät. Ja pussiin pääsyn jälkeen ei tuntunut kylmältä lainkaan, pakkasta olisi saanut olla enemmänkin (Myös mökin sisällä, jossa oli noin 10 astetta pakkasta). Eli lämpöä oli tarpeeksi ja valoa mukana viedyn akun verran, aivan tarpeeksi. Ne muut perustoiminnot, televisio ja radio hoidettiin sitten Ipadin ja Windows Phonen avulla + Elisan Super 4Geen. Eli kaikki löytyi mitä tarvittiinkin ja kunhan ne olivat käden mitan päässä makuupussin pääaukosta.

Yöllä lämpötila tippui noin miinus 15 asteeseen. Makuupussit toimivat edelleen tuossa lämpötilassa aivan niin kuin pitikin. Lämpöä riitti. Yöllä kevyesti pukeutuneena (teepaita + verkkarit) suoritettu yökävely kyllä hieman herätti.

Aamu, koko reissun vaikein hetki. Makuupussista poistuminen suoraan 16 asteen pakkaseen pukemaan sikakylmiä vaatteita, ei hyvä. Auto käyntiin ja lämmittelemään. Jokin lämmönlähde kyllä tarvitsee kuitenkin olla jos herätessä lämpötila mökissä on miinus viistoista.

Keli lauantai aamuna oli hyvä ja kylmä ilma nukutti varsin hyvin auringonnousuun asti.

WP_20160102_10_56_24_Pro Pienen kylmäshokin jälkeen kuitenkin päästiin sitten varsinaiseen hommaan.

WP_20160102_11_48_12_Pro Pieni nuotio on ihan hyvä lämmön lähde lämmittelyä ja makkaran paistoa varten.

Ja pitihän siellä jäälläkin käydä tarpomassa…

WP_20160102_10_56_14_Pro

Lasikaiteetkin näkyvät kivasti järveltä päin. Tämän lisäksi pidettiin mökillä hieman avoimen ovien päiviä.

WP_20160102_12_58_53_Pro

Mutta onneksi ei tarvinnut olla useampaa yötä. Tarvittaessa sekin olisi varmaan kyllä onnistunut. Mutta sitten olisi pitänyt taas mennä Savonlinnaan syömään ja Lippakaan ei ole auki tällä hetkellä. Mutta maisema on kuitenkin Lipalta ihan hyvä.

WP_20160102_14_29_39_Pro

Mutta saahan nähdä onko tämän vuoden mökkiavauksen jälkeen kuitenkin seuraava käynti Kesämökillä vasta sitten pääsiäisenä. Riippuu hieman tuosta lumen määrästä. Kun ei tuota moottorikelkkaa vissiin tule kuitenkaan hankittua!!!

Mutta niin kuin kuvasta näkyy niin ei sitä lunta nyt tällä hetkellä kovinkaan paljoa ole.

WP_20160102_13_52_58_Pro

Mutta jos tuommoisia kylmänpaikan leirejä tulisi lisää niin pari asiaa voisi asiaa helpottaa.

  • Olisi tosi hyvä jos autossa olisi etäohjattava Webasto.
  • Pakkasta olisi maks. 10 astetta.
  • Lunta ei tulisi yli viittä centimetriä.
  • Saunaa voisi käyttää ilman että poistoputki jäätyy.
  • Päivän pituus olisi hieman pitempi.

No mutta nuohan kaikki ehdot täyttyvät varmaan sitten viimeistään juhannuksena…

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s