Sähköauton kylmänpaikan leiri VW E-UP

Kylmien ilmanalojen valuessa suomen rajojen sisäpuolelle tarkoittaa se sitä että nyt on hyvä aika koeajaa sähköauto. Vaikka näitä tämän kaltaisia kylmiä aikoja ei nyt kuukausi tolkulla ole on hyvä saada käsitys siitä mitä pahimmillaan sähköautolla ajo on.

Alla olevassa kuvassa Driving Range on hieman hämäävästi yli 130 kilometriä. Tätä se ei oikeasti ole talviajossa.

WP_20160106_11_12_17_Pro

Kun E-Up haettiin liikkeestä pakkasta oli 16 astetta. Arvio akun kestosta auton tietokoneelta oli 70km. Ajoa 35 km ja akun varaus tippui alle puoleen. Auto lataukseen, arvio 4h 30min latausta akun täyteen saamiseksi.

Hmmm, vaikuttaa siltä että ei tuolla E-Up sähköautolla jolle luvataan ajoa akullisella 120-160km pääse talvella 20 asteen pakkasessa kuin sen 70km, kun säästeliäästi ajaa (n. 80 km/h ja sisätilan lämmitys 19 asteessa).

Pikalataus. No tulihan testattua sitäkin. Kauniaisten ABC. Reilu kaksikymmentä minuuttia latausta ja ajomatkaa tuli lisää noin 10km,,,, siis kymmenen kilometriä lisää, ainoastaan. Laturi näytti että loppu akun lataukseen olisi mennyt vielä hieman vajaa tunti? No voi Pe….n suti. Ei tuosta pikalatauksesta olisi sitten mitään tullut. Jostain joskus lukenut että puolessa tunnissa 80% pitäisi onnistua.

WP_20160106_14_31_13_Pro

No saihan tuosta sitä kantamaa sen verran lisää että kotiin pääsi. Mutta kyllä se lataustapahtumakin on hieman jännä tilanne kun aluksi lataustolpan mielestä auto oli käynnissä ja kun latausta koetti uudelleen saada käyntiin se olikin sitten jo varattu… Kyllä piti lähetelle muutama tekstiviesti ennen kuin homma toimi.

Nyt olisi vielä normi ajamisen testaus kylmässä. Eli kun E-Up saa tuon akkunsa taas täyteen niin täytyypä kokeilla miten kauas voi matkan suunnata jos lämppäri on sen 20 astetta ja ajaa motarilla 100km/h. Jos nyt pääsis edes Espooseen ja takaisin.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s