Maastoliikennelaista ote

30 §
Lupa kilpailuihin ja harjoituksiin

Moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla tapahtuvaan kilpailujen ja harjoitusten toistuvaan tai pysyvään järjestämiseen samassa maastossa on haettava sen lisäksi, mitä luvan- ja suostumuksenvaraisuudesta muualla laissa säädetään, kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lupa. Lupaa ei kuitenkaan tarvita tätä tarkoitusta varten asemakaavassa varatulle alueelle tai alueelle, jolle on annettu ympäristönsuojelulaissa (86/2000) tarkoitettu ympäristölupa. (4.2.2000/101)

Lupa on haettava myös yksittäisen tapahtuman järjestämiseen, jos tapahtumasta on odotettavissa huomattavia haittoja luonnolle, muulle ympäristölle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle, kalastukselle tai muulle yleiselle tai yksityiselle edulle. Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lupaa ei kuitenkaan tarvita poliisin, palo- ja pelastustoimen viranomaisten tai puolustusvoimien harjoituksiin. (5.12.1996/1018)

Tässä pykälässä tarkoitetun luvan myöntämisen edellytyksinä ovat, että tapahtuma täyttää riittävät turvallisuuden vaatimukset ja ettei toiminnasta aiheudu kohtuutonta haittaa luonnolle tai muulle ympäristölle, kalastukselle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle tai muulle yleiselle edulle, sekä että toiminnan järjestämiseen on saatu alueen omistajan tai haltijan kirjallinen lupa.

_____________________________________________________________________________________________________

Tähänhän ne kaikki moottoriurheiluvastustajat tulevat viittaamaan. Mutta peruskysymys onkin mikä on kilpailua ja mitkä on harjoitukset.

Kilpailu on endurossa ihan selvää. Kun ajetaan kilpaa, mitataan aikaa kellolla.

Mutta nuo harjoitukset. Yleensä harjoitukset ovat tapahtuma mihin etukäteen on päätetty mennä ennakkoon mietittynä ajankohtana tietyllä ryhmällä. Mutta mielestäni harjoitukset eivät ole sellaiset missä sattumalta useampia ihmisiä on yhtäaikaa samassa paikassa. (vähän sama kuin kyseessä olisi aina mielenosoitus jos johonkin paikkaan kokoontuu useampi ihminen jotka ovat samaa mieltä jostain asiasta).

Endurolla ajamisesta ei synny huomattavia haittoja ympäristölle. Äänihaitatkin ovat monesti enemmän mututuntumalla mielessä. Laite millä kuitenkin yleensä ajetaan on ihan katulaillinen moottoripyörä jonka ajamista yleisellä tiellä ei voi evätä. Ja maastoon jäävät jäljet eivät muokkaa luontoa kuitenkaan lopullisesti eikä ne ole millään tavalla huomattavia..

Tämmösessä tapauksessa voi uskoa että desibelejä mittaillaan jossain vaiheessa kun ihmiset sanovat metelin häiritsevän. 

Mutta saapas nähdä millainen vääntö tuosta hommasta vielä ylipäätään tulee pienessä kunnassa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s