2023 Kolovesi

Tänä vuonna helatorstai viikon suunnitelmat sitten hieman muuttui. Tarkoitus oli mennä Karhunkierrokselle mutta kuten tiesimme niin siinä oli kyllä riskiä tiedossa jonkin verran. Tulvahuippu oli sitten juurikin helatorstai viikolla. Joten siirryimme näppärästi varasuunnitelmaan – Koloveteen.

Ja olihan Kolovedellä vielä nähtävää kun viime vuonna tuli kierrettyä vain puolikas puistoa.

Tänä vuonna aloitus oli sama kuin edellisenä vuonna. Lähdimme kiertämään puistoa myötäpäivään ja ekan yön majapaikaksi valikoitui Vaajasalon leirintäpaikka.

Ja Vaajasalon maisemat ei kyllä petä!

Kanootit parkkeerattiin tosin nyt toiselle puolelle Vaajasaloa kaislikkoon.

Tällä kertaa majoitteena toimi luotto Fjellu, Leveä makuualusta ja kesämakuupussi. Ja tietenkin uusi Disain tyynyliina. Kesämakuupussilla tarkeni varsin hyvin koko reissun ajan.

Toisen yön majapaikka oli Syväniemi. Matkalla sinne kävimme lounastamassa tietenkin Ukonkannan vieressä jossa vesi oli niin alhaalla että siitä ei läpi päässyt.

Syväniemessä meidän lisäksi yöpyi yksi backraftaaja. Mutta Syväniemen auringonlasku ja nousu! Ne olivat kyllä aikas OK!

Ja kerrankin! Olin hiukka hereillä auringonnousun aikaan…

Seuraava päivä olikin sitten sitä jotain uutta. Lounaspaikaksi valitsimme Pyylinojan leiripaikan. Jossa maisemat olivat varsin kohdillaan!

Tuosta sitten jatkoimme matkaa Pitkäsaareen joka onkin sitten Koloveden Pohjoispää. Reissun loppupuolella oli edelleen vielä vihreääkin laittaa leivän päälle!

Pitkäsaaren auringonlasku oli kyllä sekin varsin toimiva.

Ja kerkesin tuota vielä käydä katsomassa myös toiselta puolen saarta.

Mittasimme tuon veden lämpötilan ja sehän on jo lähes uitavassa kunnossa (+12)!

Viimeinen päivä

No, tilanteet muuttuu ja jännitystä peliin. Lähdimme Pitkäsaaresta sillä ajatuksella että edessä olisi toka vika päivä. Mutta tuulen nopeus oli noussut varsin merkittävästi ja suuntakin oli vastainen. Ylitimme yhden selän ja päätimme sitten leiriytyä ja jäädä odottamaan tuulen tyyntymistä.

Odottelimme iltaan asti tyyntymistä joka sitten tapahtuikin (onneksi). Teimme sen verran muutosta etenemiseen että olimme kaikki kolme samassa kanootissa. Saimme tuolla tavalla eniten ”voimaa” etenemiseen. Hinasimme kakkoskanoottia perässä.

Iltaa myöden sadekuuroja tuli ja meni. Jonka vuoksi sitten muutimme suunnitelmaa sen verran että päätimme meloa Kirkkorantaan asti samalta istumalta, koska seuraavaksi päiväksi oli luvattu samanlaista navakkaa tuulta.Illan aikana meloessamme oli varsin tyyntä.

Leiriydyimme sitten Kirkkorantaan yöksi ja söimme ruokavarastoja tyhjiksi.

Olihan kyllä taas makea reissu! Kiitokset reissukavereille Samuelille ja Jannelle!

Mitä opittua/muuta

Teeren huuto! Joo,heräsin ihme rääkäsyyn plus pulputukseen. Teerihän se. Sääksi oli pesällään jo pesimässä. Ja muutenkin lintuja oli moneen lähtöön telkkiä, joutsenia, kurkien huutoa ja käkiä joka paikassa.

Jostain syystä lettutaikina ei toiminut niinkuin piti! Pitää opetella joku toinen resepti pienelle määrälle lettuja.

Pitempi kanootti oli Linderin Inkas kolmen hengen malli millainen itsellänikin on ollut. Se kyllä toimi varsin hyvin kaksi päällä ja isolla kuormalla. Olisi siinä se Pizza uunikin mennyt!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s