2023 Salamajärvi Hiihtovaellus

No siis kahden yön reissu! Josko nyt ihan vaellukseksi voisi sanoa? Mutta itselleni kuitenkin se yksi iso haave/koetus jota pidemmän aikaa haaveillut.

Toimiminen talvella, suksilla, teltassa, lunta, kylmää, pimeetä… Kaikkea sellaista mitä ei kesällä tule edes ajatelleeksi. No kuitenkin tämä oli sellainen reissu mikä piti lyödä lukkoon hyvissä ajoin jotta tulisi tehdyksi.

Ja kun itselläni ei noita tarvittavia asioita ole niin nyt tuli ekaa kertaa testattua sitten vaellusvarusteiden vuokraamista. Sukset, ahkio ja kotateltta tuli vuokrattua. Ja kotaan vielä tuo kamina lämmön tuottajaksi.

Se mitä muista varusteista sitten kesään verrattuna oli erilaista. Kaksi makuupussia, jos olisi ollut tosi kylmä (ei ollut). Termospulloja kolme kappaletta. Ruokaa varten ja vettä varten. Pipoja, hanskoja ja takkeja moneen lähtöön. Lämmintä vaatetta. Ahkioon tavaraa mahtui helposti.

Suurimman tilan ahkiosta vei tuo varsin massiivinen kotateltta. Ja niin miksi kotateltta?? No kun ei aiemmin ole moista tullut kokeiltua ja sinne sai sisälle sen kaminan.

No onhan se ihan eri olla tuolla kaminan lämmössä pakkasilla! Varsin luxusta. Pienellä kaminalla ei tarvitse kovin paljoa olla puita kun lämpötilan sisällä saa siedettäväksi. Tosin tää kotateltta oli niin iso että ei se nyt ihan plus 15 asteiseksi lämmennyt?!!?

Mutta millaiset puitteet hiihtovaellukselle oli? Kun saavuimme Salamajärvelle taivas muuttui siniseksi, Jippiii! Tämähän oli ihan tilattu keli.

Saimme hiihdellä perjantain yöpymispaikkaan auringonpaisteessa ja hieman navakassa tuulessa.

Toinen päivä oli myös yhtä aurinkoa! Ja tuulikin oli tyyntynyt varsin mukavasti. Ja tarkoituksena oli tehdä sellainen ”aloittelijan” lenkki päivän aikana. Ei mitään isoa lenkkiä. Joten aikaa oli ottaa aurinkoa ja ihastella maisemia.

Ja nätisti se pulkka tuli koko matkan perässä. Ainakin tällee ekalla kerralla kyllä tää suohiihto toimii meikäläiselle parhaiten kun en ole noin 40 vuoteen hiihtänyt lainkaan. Ja olihan meillä kyllä varsin hyvä hankikanto.

Toinen yö vietettiin laavussa. Se mitä tältä reissulta opin. Kahdet villasukat mukaan ja Nalgenen vesipullo! Varpaat eivät lämmenneet kunnolla toisen yön aikana.

Silti tuli nukuttua kyllä varsin hyvin, lähes kellon ympäri! Huom jouluvalot!!!!

No mitä tuli opittua? Ne sukat ja lämminvesipullo makuupussin sisään. Termarit tärkeitä, yksi termari kiisseliä varten! Pelkkä lämmin vesi ei maistu hyvälle.

Hiihtämistä olisi hyvä harjoitella lisää. Tällä osaamisella ei tunturiin. Oikeiden vaatteiden setti?!?! Ohuet villahanskat lisäksi varustesettiin. Kotateltta oli ihan turhan iso.

Mutta muuten kyllä voisin kuvitella lähteväni uudelleen suksimaan suolle!

Ja Iso Kiitos retkikaverille Sannalle!!! Kovin moni ei lähtisi meikäläistä viemään ekalle ”hiihtovaellukselle” kun kokemustaso moisesta on nolla! No nyt ei enää ookkaan!!!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s