4. Matkapäivä Pariisi EuroDisney land

No matkan eräs kohokohta varmaankin oli DisneyLand. Ja varmaankin sen takia se nyt oli ekana paikkana reissun aikana.

Olimme aamulla “varhain” hiukka jälkeen kymmenen paikalla mutta jo silloin rupesi ihmisiä olemaan varsin paljon paikalla.

Jonotus/maksupiste autopaikalle ja liukuhihna parkkipaikalta eteenpäin.

No kun nyt jonottamisen makuun päästiin niin seuraavaksi piti jonottaa turvatarkistukseen ja sitten sen jälkeen sisäänpääsyluukulle. Meillä oli määränpäänä vain “toinen” puoli huvipuistosta “Disneyland Park”.

Lipunmyyntipiste = koko tuon valkoisen talon alakerta, tosi monta luukkua. Ja niitä pitääkin olla, parhaana vuonna Euro DisneyLandissa on käynyt yli 14 miljoonaa ihmistä, YHDEN VUODEN AIKANA.

No onneksi emme olleet ihan pahimman ruuhkan aikana ja pääsimme edes sisään.

Pari kuvaa pääkadulta.

  

Pari huomiota.

Paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Päivän saa vierähtämään pelkällä kävelyllä varsin hyvin. Ja jos vielä tosiaan olisi se Filmi Studio puoli mukana pitäisi laittaa välillä ihan juoksuksi. Eli varoitukset siitä että koko puiston näkemiseen ei päivä riitä pitää paikkansa.

Ja vaikka emme olleet pahimman sesongin aikana paikan päällä oli jonot ihan käsittämättömät parhaisiin laitteisiin. Puuvuoristorataan sai jonottaa Fast Pass järjestelmän avulla pari tuntia (onneksi ei tarvinnut olla jonossa). Indiana Jones vuoristorataan päästiin tuurilla just sisään kun laite avattiin. Fast Pass jonotuksen ansiosta varsinainen jonossa seisomis aika minimoitiin mutta sekin tuntui siltä niinkuin olisi Lintsillä ollut jonossa eli odottavan aika on pitkä.

Jos tosiaan haluaisi käydä kaikissa laitteissa (kiinnostavissa) pelkästään Disneyland Parkin puolella täytyisi varata siihen kaksi päivää tai sitten varata suite disney hotellista (joka ei ole ihan halpa), jossa on hintaan sisälletty VIP Fast Pass (jolla saa viiteen laitteeseen erikoisoikeuden). Ja jos haluaa koluta sitten tuon filmstudion myöskin niin siihen varmaan pitäisi varata vielä yksi päivä….. Eli kolme päivää voisi olla hyvä. No huhhhuh.

Siihen nähden miten suosittu paikka tuo on, laitteita on aivan liian vähän. Ilman tuota fast pass järjestelmää tuo koko homma olisi aivan silkkaa hulluutta, ei kukaan jonota laitteeseen kahta tuntia. Laitteita pitäisi olla paljon lisää jotta ne voisivat palvella riittävästi asiakkaita.

Laitteet sinänsä ihan suht ok mielenkiintoisia mutta ei mitenkään supercooleja. Tosin ihan kaikkiin ei sitten tullut kerettyä.

Ja kuten alussa totesin niin ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Ja muuten joo, aurinko paistoi koko päivän ja rihkamakauppoja oli todella paljon.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s