Huipputulos Nokialta

Nokia sitten pyöräytti jättipotin. Kaikkien aikojen suurin kännykkämyynti vuosineljänneksellä. Aikasmoinen temppu, mitähän muut kännykkävalmistajat ajattelee tuosta? Ja jatkossa tuo kännyköiden tekeminen keskittyy enemmän ja enemmän tuonne halpamaihin. Eihän muuten voi olla enää mahdollista lyödä noita ennätyksiä ja jos ennätyksiä ei lyödä niin sijoittajat pettyvät.
 
Missähän maailman kolkassa voisi olla vielä halvempaa työvoimaa kuin Kiinassa? Jos kiinalainen duunari tienaa 60 euroa kuussa (noin keskimäärin) niin millähän rahalla tuolla surkeimmassa osassa afrikkaa saisi työntekijän kuukaudeksi töihin. Jos vaikka tuon palkan saisi puolitettua 30 euroon. Kannattaisiko tuolloin tehtaat siirtää afrikkaan? Voisihan se olla, mutta mitä sitten sen jälkeen kun ei enää halvempia työntekijöitä löydy mistään. Jos nyt vaikka noita kännyköitä valmistetaan jossain huitsinnevadassa niin kyllähän niiden hintakin pitäisi sitten perustua siihen hintatasoon missä ne tehdäänkin. Eli jos vaikka tuollainen viidensadan kännykkä siirtyy tehtäväksi kiinaan niin en usko että sen hinta kiinassa on tuota 500 (eli melkein sen kiinalaisen duunarin vuosipalkka), vaan hinta pitäisi olla sitä samaa luokkaa mitä se olisi siellä kiinassa.
 
Tämän aamun aamutv:ssä joku järkeili että suomen markkinoille tulevat (/tulleet) halpakaupat ovat hyväksi. Se kuulemma tuo suomen markkinoille kilpailua ja laatua. Hmmm, en nyt ihan suoralta kädeltä usko että se hintojen poljenta ja halpakauppa idea nyt ainakaan sitä laatua parantaisi. En ainakaan itse osta mitään "kopio" kollooo sen takia että se on 50 senttiä halvempaa kuin oikea kola.
 
Käytännössähän nuo halpakaupat tarkoittaa sitä että suomessa ei olisi enää limpparitehtaita, valion tuotanto siirrettäisiin kokonaan viroon, huonekalut tuotaisiin puolasta, leivät paistettaisiin venäjällä, lehdet painettaisiin latviassa jne. Eli tuotantokustannukset saadaan puolitettua mutta asiakashinnat eivät tipu kuin yhden viidesososan.
 
No johan on taas vuodatus, mutta jokatapauksessa Nokia ainakin tällä hetkellä osaa tuon rahantekemisen varsin hyvin. Millähän tavalla tuota rahaa voitaisiin tehdä suomessa?
Kategoria(t): Uutiset ja politiikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s