TV ohjelmat jenkeissä

Viisi vai kuusi televisio yhtiötä on ilmoittanut alkavansa jakamaan ohjelmiaan ilmaiseksi esittämispäivästä seuraavana päivänä ilmaiseksi netin kautta. Homma aiotaan rahoittaa mainoksilla tietenkin.
 
Lostit, everwoodit, OC:tsun muut sarjat ilamiseksi. Ohjelmia voi katsella esimerkiksi viikon ajan esittämispäivästä. Vähänkö kätevää, ei tarvitse huolehtia tallennuksista (paitsi jos nyt jonkun ohjelman sitten haluaa säilyttää kauemmin aikaa, no sitten voi tietenkin ostaa sen DVD boksin).
 
No ei varmaan hätää suomessa, YLE varmaan haluaa kieltää ohjelmien tallennuksen tulevaisuudessa jotta kukaan ei voi katsoa omalta kovalevyltä kotikatua uusiksi (vaikka oletkin maksanut tvluvan niin sinullahan on oikeus katsoa se kotikatu).
 
Lempiaiheeni vänkäyksessä. Jos nyt vaikka se kotikadun jakso numero 1234 on jäänyt näkemättä tai tallentamatta mutta olet suomessa maksanut TV luvan sinullahan on ollut oikeus katsoa tuo ohjelma ja vielä jopa tallentaa se jotta jälkikäteen voit sen uudelleen katsoa.
 
Jos joku toinen on sen tallentanut itselleen (tai vaikka joku palveluntarjoaja) niin voinko kopioida sen itselleni katselua varten. NO totta kai koska moraalisesti minulla on oikeus se katsoa. No tekeekö palveluntarjoaja jotain laitointa jakaessaan tuota tallennetta? Jos PT:ja myy tallennuspalvelua niin eihän sillä ole väliä onko se tallennettava data numeroita ja kirjaimia vai liikkuvaa kuvaa. Palvelun tarjoajaltahan ostetaan vain "levy" tilaa.
 
Voivoi 
Kategoria(t): TV. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s