Kesäloman eka viikko oli ja meni

Tänä vuonna loman aloitus otettiin varsin aikaisin Toukokuulle. Ja tällä kertaa suuntana oli sitten Italian Toscana.

IMG_1059

Tälläkin kertaa avainsanat olivat Norwegian ja Airbnb. Aluksi kärkyttiin sopivan hintaiset lennot, hyvissä ajoin. Ja kun ne oli plakkarissa niin sitten alkoi kämpän metsästys, pääasiallisesti Airbnb:stä. Airbnb:n huono puoli tuntuu olevan se että ”hyvät” paikat varataan tosi aikaisin ja sen vuoksi kolmen kuukauden päähän katseltavia hyviä kohteita ei vaan tunnu löytyvän. Mutta, nyt olimme kuitenkin hyvissä ajoin liikenteessä joten paikkakin löytyi Monteverdi Marittimosta varsin helposti.

IMG_0955 (2)

Kaksi makuuhuonetta, uima-allas ja maisema. Tarvitaanko jotain muuta? No ei välttämättä mutta tähän mökkiin sen lisäksi kuului täydellinen oma rauha. Reilun kokoinen tontti oli kokonaan aidattu ja varustettu kauko-ohjattavalla sisääntuloportilla (no uloskin päin pääsi samalla kauko-ohjaimella). Ja olihan mökissä myös internet yhteys (joka tosin välillä hieman pätki).

IMG_0994

IMG_0954.JPG

IMG_0909.JPG

Mökin omistaja oli koko ajan tavoitettavissa ja käytettävissä jos vain mitään apua olisimme tarvinneet. Jos tarvetta olisi ollut niin hän olisi ajanut kotoaan naapuri kylästä puolessa tunnissa mökille.

IMG_1113.JPG

IMG_1117.JPG

Mökissä oli reilun kokoinen kamiina jossa sai poltella tammea. Tosin kirvestä ei ollut jätetty meille vuokralaisille? Se saattaa olla ihan hyvä koska edellinen vuokralainen ei ollut osannut käyttää kamiinaakaan ilman savujen sisälle tuloa. No täytyy todeta että ei se kamiina ihan helpoin lämmitettävä ollut…

IMG_1120.JPG

IMG_1126.JPG

Kyläkin oli tavoitettavissa kävellen. Kylän palvelut koostuivat Villisika myymälästä jossa roikotettiin villisian kinkkuja karvoineen päivineen ja takimmaisesta kammarista löytyi juustotahkoja erikokoisina. Pari pientä ”markettia” joissa myytiin pakolliset eloonjäämisruuat, yksi Trattoria ja yksi Pizzeria. Ja olihan siellä yksi melko uusia Spa Hotelli joka palveli myös Ravintolana. Hotellilta valui kylään lähinnä amerikkalaisia turisteja.

IMG_1054.JPG

Lennot otimme Rooman kautta joka oli ehkä hieman kaukana kohteestamme mutta kuitenkin varsin helposti saavutettavissa autolla (autostradaa oli jonkin verran käytettävissä). Ja sen lisäksi paluuseen otimme sellaisen reilut puolipäivää Roomaa jona aikana kävimme läpi 6 kohdetta (yhteen putkeen). Ja yötä vietimme Fiumicinossa rannan vieressä.

IMG_1228.JPGMajapaikkamme ympärillä oli katseltavaa yllin kyllin viikon ajaksi. Pieniä kyliä, vähän isompia kyliä, välimeren rantaa, luonnonpuistoja, mutkaisia teitä jne. Olisihan se Pisakin ollut tuossa vierellä mutta sinne emme kuitenkaan tällä kertaa sitten lähtenyt. Viinitilojakin oli kyllä joka lähtöön mutta niille emme myöskään eksyneet.

IMG_1074.JPG

IMG_1077.JPG

IMG_1073.JPG

Auto, auto on aivan ehdoton kikotin tuolla. Tällä kertaa kävi pieni mäihä siinä että saimme upgraden autoomme siten että Audi Q1 tai mikä lie vaihtuikin Minin Cabriolettiin. Mini oli juuri sopivan kokoinen laite pieniin kyliin ja mutkaisille vuoristoteille. Ja kelien ollessa kohdallaan olihan se mukava ajella katto alhaalla tukan hulmutessa (tai no, olihan meillä hatut ja lippikset päässä).

IMG_0927

Lopputulema on että: Olihan kyllä hienoa paikka!

 

Kategoria(t): Autot, Matkustus, Retkeily Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s