Mökillä Pizzaa!!

No tulihan se Uuni 3:kin sitten loppujen lopuksi muutaman kuukauden odottelun jälkeen.

WP_20170525_13_09_09_Rich

Siis uuni jolla voi paistaa korkeassa lämpötilassa esimerkiksi pizzaa. Korkea lämpötila tarkoittaa jotain sellaista n. 400 -500 asteista lämpöä. Sen vuoksi pizzan saa paistettua uunissa varsin nopeasti.

Ja pitihän sitä sitten hankkia niitä pellettejäkin Pizza Uunia varten. Näinköhän nämä riittävät koko vuodeksi.WP_20170524_18_02_52_Rich

Itse sytyttäminen ilman töhöä on kyllä hieman hidasta. Sytytyspaloilla tuntuu että Pelletit eivät syty sitten millään. Mutta ”mini” torchia käyttämällä saa pelletteihin riittävän lämpöaallon päälle noin 30 sekunnissa. Ja sen jälkeen kun odottelee noin 10 min niin uunissa on lämpöä varsin rajusti.

Mutta vielä ei ole sitä varmuutta olemassa siitä että ovatko nuo suomalaiset havumetsän pelletit kuitenkaan juuri sitä oikeaa polttoainetta Pizzauunille! Kovasti tuntuvat suosittelevan tammesta tehtyjä pellettejä.

Kokeillaan niitä ensitilassa kunhan saadaan niitä kotio asti.

 

 

No onhan tää sytytin ehkä vähän rujo ja kovaääninen mutta kyllä sillä pelletit syttyy.

WP_20170606_17_25_17_Rich.jpg

Se huono puoli tuossa on että se vaatii oman sytyttimen. Tuossa töhössä kun ei ole sitä piezo sytytystä.

Sytyttimen sytytin…

WP_20170606_17_25_56_Rich

Käyttöpaikka kannattaa valita kyllä sen mukaan että sitä tuulta ei olisi haitaksi asti. Vähänkin kovemmalla tuulella Uunin teho kyllä kärsii.

Taikina, itse tehty pizzataikina on kyllä parhaimmillaan sen jälkeen kun se on majaillut jääkaapissa yön yli. Ja se pohjan taputtelu. Kun jakaa taikinaa niin sitten kun tuntuu että sitä on pohjaa varten sellainen sopivan iso pala, niin kannattaa vielä kerran laittaa puoliksi.

Tomaattikastike, se on nyt vaan ollut tähän asti Muttin valmis Pizza tomaattikastike. Sitä pystyy lappomaan sellaisenaankin ihan mennen tullen. Ihan vielä ei ole jaksanut ruveta tuota itse tekemään.

WP_20170605_17_50_13_Rich (2)

Perusjuustona Valion pizzajuusto seos. Tai sitten jotain sellaista Mozzarellaa.

Täytteet, mitä yksinkertaisemmat täytteet sen parempi. Monsteri pizzat ei vaan toimi. Tomaatti, sipuli, mozzarella, salami, rucola, valkosipuli (ja vain kolmea kerrallaan  noista plus kylmät päälle (valkosipuli ja rucola)). Oreganoa ja ananasta ei ole nyt näkynyt meidän Pizzoissa.

Paistoaika, noin hiukka reilu minuutti. 30 sek, kääntö ja sitten vielä 30 sek. Jos uuni on tosi kuuma niin parempi on kääntää pari kertaa nopeammalla tahdilla. Varsinkin kun tekee ohkasia rapeita pohjia.

Eiköhän tuolla konseptilla nyt muutaman päivän pärjää mökilläkin?

WP_20170606_17_25_40_Rich

Kategoria(t): Harrastukset, Mökki, Ruoka ja juomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s