Como Järvi 2016

Kesälomakausi on sitten saatu aluille ja tänä vuonna tuo kauden aloitus ajoittui kesäkuun alkupuolelle. Tällä kertaa lomakohteeksi valikoitui Italian pohjoisosassa sijaitseva Como järvi.

Pääasiallinen teema oli kierrellä ympäri järveä eri kylissä loman aikana, TÄLLÄ!

WP_20160608_14_11_38_Pro.jpg

Hmm, FIAT 500 iso L. Perhevankkuri pienellä diesel moottorilla. Vähän tehoa, huono alusta, huono ajettava, manuaali vaihteisto jne. Plussaa oli manuaalinen ilmastointi.

Autoista – Ferrareja reissun aikana bongattu liikenteessä kaksi. Porscheja saksan kilvissä satoja (melkein ainaski). Maserateja joitain kappaleita. Yksi ylitehokas Audi. Ja Piaggio kolmipyörä mopoja tuhansia (vähintään, melkein). Suosituin auto oli FIAT 4*4 panda.

Ja sitten yksi SUPERLEGGERE Bellagiossa.

WP_20160608_13_51_22_Pro.jpg

Kämppä – Se hankittiin hyvissä ajoin AirBNB:en kautta (kuten myös lennot hyvissä ajoin Finnairilta, lennot olivat ylibuukattuja molempiin suuntiin). Airbnb toimi hyvin ainakin tässä tapauksessa. Huoneisto oli juurikin sen kaltainen ja oloinen kuin kuvat ja tekstit kertoivat. Majoittaja on saanut varsin hyvät arvostelut joka sitten valintamme vahvisti.

Ja maisemat olivat…. Päivällä.

WP_20160610_08_30_27_Pro.jpg

Ja illalla tämmöiset.

WP_20160609_22_00_19_Pro.jpg

Ja muutenkin nuo maisemat olivat vaan aika hulppeat (kylille päinkin).

WP_20160610_08_30_31_Pro.jpg

Tässä kuva mökistä kylältä päin katsottuna (no siis on se siellä rinteessä kun tietää vaan oikean paikan).

WP_20160607_10_59_11_Pro.jpg

Asunnon mukana tuli myös lauma eläimiä. Kesäkoiria.

WP_20160606_18_05_38_Pro.jpg

Ja aaseja (tiedättekös mitä aasi sanoo?).

WP_20160611_17_56_45_Pro (2).jpg

Ja yksi kissa.

Viikon aikana tuli sitten kierreltyä tuota järveä ympäri, sinne tänne ja välillä muuallekkin (Monzaan ja Lugano järvelle). Varsin monessa kylässä tuli käytyä – Menaggiossa, Belaggiossa, Varennassa, Leccossa, Comossa, Dongossa, Colicossa ja Gravedonassa tietenkin (ja olihan niitä sitten pari muutakin).

WP_20160611_13_19_07_Pro (3).jpg

Monzassa käytiin tietenkin katsomassa rataa (vanhaa ja uutta).

WP_20160610_11_17_59_Pro.jpg

Ja jonkun hyytynyttä formulaa piti sitten työnnellä syrjään.

WP_20160610_12_19_16_Pro.jpg

Radalle ei päässyt itse ajamaan mutta joku paikallinen Paulo kävi sitten pyöräyttämässä meitä lenkin verran F1 radalla Jaguaarilla (Paulo on ajellut aikanaan Peugeotilla sellaista 205 B ryhmäläistä ralliautoa). Jaggella ei saatu radalla vauhtia kuin 185…

Lugano järvellä piti käydä myös kääntymässä ja katsomassa meininkiä siellä.

WP_20160609_13_25_00_Pro.jpg

Kyllähän tuota katsottavaa sitten riitti reilun viikon ajaksi. Bellagiossa käytiin kahteen kertaan. Autolla ja lautalla. Tuo autoreitti oli itäpuolelta mentynä varsin mutkainen ja kapea. Bellagio taitaa olla ehkä se käydyin paikka turisteilla.

WP_20160608_12_25_05_Pro.jpg

Tämmösiä mökkejä Comon rannalla.

WP_20160612_12_29_25_Pro.jpg

Mitä muuta tuli huomioitua!

Varaa vuokra-autokin etukäteen. Como järven varrella olevat tiet ovat välillä Todella kapeita (yhden auton kanssa meistä tuli peilikaverit). Ja jyrkkiäkin mäkiä löytyy. Moottoripyöräilijät (paikalliset) ajaa välillä aivan reikä päässä, siis todella reikä päässä. Suomalaiset motoristit erottaa parista asiasta – ne ei ohittele ja niillä on keltaiset huomioliivit. Suomalaisia ei kyllä missään oikeastaan nähty. Siesta tulee monessa paikassa päivällä vastaan. Jokaisessa kylässä on ihan kiva pysähtyä. Markkinoita on eri päivinä eri kylissä. Sunnuntaina ruokakaupat ovat auki vain aamupäivällä (no yksi Carrefour löytyi joka on 24h joka päivä). Liikenne on mitä on, silleen hyvällä tavalla (mitkään nopeusrajoitukset mitään tarkoita tai ohituskielto tarkoittaa vain suositusta olla ohittamatta). Italiassa ei tarvitse vilkkua lainkaan. Syy miksi autoissa on sisäilman kierrätys – Tunnelit. George Clooney ei ollut tonteilla missään samaan aikaan.

Como järven rannalle voisi kyllä lähteä uudestaankin.

Kategoria(t): Autot, Harrastukset, Matkustus, Mökki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s