Mikä puhelin seuraavaksi?

Jossain vaiheessa tulee taas se ajankohta että pitäisi vaihtaa puhelin. Tai pitää ja pitää, en vaihtaisi puhelinta muuten mutta kun tuo kameran linssi on sisäpuolelta päässyt likaantumaan niin että sillä ei saa kuin utuisia ja huonoja kuvia.

Nykyinen laitos HTC HD 7 on kyllä ollut kaikin puolin koko rahansa väärtti laite lukuunottamatta tuota linssin likaantumista ja mekaanista ongelmaa jonka takia puhelin on pimentynyt noin kymmenen kertaa vajaan kahden vuoden aikana. Mekaanisella ongelmalla tarkoitan sitä että kun puhelin joutuu kovaan puristukseen kaikki toiminnallisuus katoaa ja tuosta pääsee jatkamaan vain sillä että ottaa hetkeksi akun irti.

No mistä sitten pitäisi tuo puhelimen valinta aloittaa? Käyttöjärjestelmästä vissiinkin. Meego, Android, Apple vai Windows. Onkos sitten jotain muuta? Noista neljästä tiputtaisin pois ehkä vain tuon Androidin ehkäpä sen takia että se tuntuu jotenkin vaan kaikkein kankeimmalta tai jotenkin ”vanhalta”.

Helppokäyttöisyys, mitäs se nyt sitten tarkoittaa? Kaikkia varmaan ehkä  osaisin käyttää.

Ominaisuudet ja ekosysteemi. Kolmesta vaihtoehdosta ehkä kuitenkin tuo Apple vie voiton valikoimallaan (androidia en enään edes pidä vaihtoehtona).

No mikä se puhelin sitten voisi olla varteenotettavat vaihtoehdot….

1. Meego

Ainoa puhelinmalli olisi Nokia N9. No halvalla sellaisen saisi joo. Mutta mutta se muotoilu. Nokian yrittämmällä hehkutus kampanjalla ei tuo muotoilu ainakaan minuun purrut. Hieman tylsän oloinen ei minkään näköinen laite. Laitteella sinänsä ei ole tulevaisuutta muuten joten ehkä se vain pitää unohtaa.

2. Windows Phone 7 tai 8

Niinkuin aiemmin kirjotin niin tämän hetkinen puhelin on HD 7 HTC jolla tulee ikää kaksi vuotta syksyllä. Jos tämän hetken puhelimia katsoo niin vaihtoehdot valitettavasti ovat euroopassa Nokia, Nokia, Nokia ja Nokia????? Mutta juu ei, 900 800 tai muutkaan Lumiat eivät täytä vaatimuksia mitä haluan uudelta puhelimelta. Tämänhetkistä puhelinta verrattuani nokioihin ei tule mitään sellaista asiaa miksi haluaisin Lumiaan vaihtaa. Ja sen lisäksi Lumioissa on tullut muutama muu ikävä jälkimaku.

Lumiaa alettiin mainostamaan/kehumaan ekana kunnon Windows Phonena. Edelleen vuotta aiemmin tullut HD seiskani ei häpeä lumioille. Muotoilua yritettiin puhua kauniimmaksi mitä se on (N9).

Milloinkohan ne Fujitsun Windows phonet rantautuvat eurooppaan.

Imagollisesti ottaa myös päähän se että Windows Phonesta on tehty = Nokia.

3. Apple tai mikä sen käyttiksen nimi nyt on.

Hyvä puoli olisi tosiaan tuo ekosysteemin laajuus ja monipuolisuus. Mutta sitten tämän käyttiksen huonot puolet. Trendi puhelin, miksi valita ”se” puhelin kun se oli vuosi sitten niin trendikäs?

Jos haluaa fanittaa applea niin älä ainakaan sitten lue Steve Jobsin elämänkertaa, ainakaan ilman I Love Apple silmälaseja. Ainakin minun mielestä Apple on parhammillaan tabletissa mutta puhelimessa on vähän sellaista historian havinaa nykyisellä käyttöliittymällä.

Muotoilu on kyllä joo ehkä jonkin verran jopa omaan silmään sopivaa mutta miksi kaikki tunkee sen ympärille jos jonkimoista kumia ja suojusta etc? Ja mitä sillä jailbreikillä oikein voi tehdä, voiko sen ostaa sieltä storesta?

Mielenkiinnolla jään kyllä odottamaan tuleeko Applelle jotain oikeasti uutta ennen tämän vuoden loppua.

Mitä sitten???

No mihin puhelimeen olen juuri nyt seuraavaksi kääntymässä? No ilmiselvästi Appleen JOS sieltä tulee jotain mullistavaa (Eli jotain ihan eri näköistä kuin nyt ja unohdan sen elämänkerran) TAI sitten Windows Phoneen jos vaan markkinoille eurooppaan tulisi jotain muita valmistajia kuin Nokia. Ja ei Nokian potkuilla ei ole mitään vaikutusta tulevaan puhelinvalintaan eli jos siltä kulmalta jotain uutta tulee niin kyllä sekin nostetaan sitten tapetille.

No ei tuo valinta kyllä tältä pohjalta helpottanut yhtään mutta onneksi nyt ihan vielä ei sellaista pakko valintaa ole vielä edessäkään, sitten vasta syksyllä….

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s