Finnetin Matrix projekti

No, onhan nyt sitten taas laitettu rohkea projekti pystyyn. Finnetillä taitaa kyllä olla enemmän tarve päästä lehtiotsikoihin kuin tehdä sitä heidän perusbusinesta…..

Vai olisiko tuossa supermatrix:ssa pikkasen järkeäkin. No ainakin tuo aikataulu on varsin lavea, 2016 satatuhatta käyttäjää “kotipäätteellä”. Kuulostaa ihan hienolta antaa palvelua loppuasiakkaalle missä tavallinen koneenkäyttäjä pääsee irti koneen ylläpidosta ja kulut ovat turvallisen laskelmoituja.

Mutta ne pari muttaa tulee taas vastaan.

Hinta, no vuonna 2016 sadan megan kaista on ihan selkiö ja se ei maksa kuin joitain euroja kuussa. Ja tollsen tyhmän päätteen hinta ei sitten olekkaan kuin murto-osa halvasta tietokoneesta (halpa tietokone 250 euroa ja siitä puolet on vain 125 euroa), Ja tarvitaanhan tuo näyttö vielä n 150euroa (joku 19’’ perusnäyttö). Eli kustannus voisi olla kiinteällä hinnalla n. 15 euroa kuussa kahden vuoden sopparilla.

Ne asiat mitkä ei ihan selkeitä vielä ole on nuo pelit, eli erilaisia grafiikkakiihdyttimihän löytyy jo päätteisiinkin mutta ne vaan nostavat tuon “tyhmän” purkin hintaa yllättävän paljon.

Ja niin hei sen laitteenhan pitää olla mobiili, se ei vain yksinkertaisesti voi olla jossain pöydän nurkassa kyhjöttävä piuhassa kiinni oleva purnukka. Jo nyt pikku hiljaa ihmiset ymmärtävät että se kone voi olla jossain muuallakin kuin omassa työhuoneessa. Aijai hinta alkaa nousta pikku hiljaa. Ja onhan se laite oltava jokaisella perheenjäsenellä käytettävissä kaikkialla…………

Ja kuka tuota sitten oikeasti haluaa? Aple käyttäjät eivät varmaankaan tuota tulisi koskaan haluamaan ellei sitten aple tekisi noita päätteitä. Ja jos nyt PC:tä osaa käyttää niin ei ole mitään pakottavaa syytä vaihtaa tuollaiseen rajoitettuun laitteeseen.

Hö, mutta kaikkihan kerkeää muuttumaan seuraavan viiden vuoden aikana.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s