Mitä jos servereitä ei tarvitsisikaan?

Nyt kun virtualisointi on serveri ja client puolella kova juttu niin veisikin tuon asian niin pitkälle että virtualisoisi palvelin asiat ihan oikeasti!!!

Tänään kun tuli töissä ilmi että esimerkiksi turhanpäiväiset vanhat palvelimet ja niiden vapaa käytettävissä oleva levytila voidaan erillisen ohjelmiston avulla tehdä yhdeksi näkyväksi "levyksi" tuli mieleen että niin joo noita tyhjiä levyjähän on firmat täynnä nykypäivänä.

Nykyään kun tuollaisen tavallisen työaseman kiintolevyn minimikoko on 120GB tai oikeastaan 160GB niin noistahan voisi helposti riipaista vaikka aina puolet "hyötykäyttöön". Normi toimisto käyttäjä ei tuosta levystä käytä kuiteskaan yli 30GB:tä eli sellainen 100GB jäisi helposti ylimääräistä ja jos vaikka firmassa on 100 työasemaa niin karkeasti tuosta syntyy 100 * 0,1TB = 10TB. Aika paljon tuo 10.000GB. No sen verran paljon että voisi siitä rakentaa varsin varman järjestelmän. Tietoa voisi hajoittaa niin paljon että vaikka koneita sippaisi enemmänkin niin data on aina saatavilla.

Verkkokortitkin alkavat olemaan nykyään 10/100/1000Mb joten vauhtia tarvittaessa pitäisi löytää. No jooo.

Mutta sitten ne palvelimet ja laskentateho. Sadasta työasemakäyttäjästä (jotka tekee "toimisto" töitä) ehkä pari kolme saa joskus kuormitettua prosessoria "oikeesti" muuten se prosessori lepäilee ja odottelee milloin sitä nappulaa painetaan. Ok, se sata konetta siellä verkossa jos niistä 50 kappaletta valjastaisi pyörittelemään tuota levypuolta ja toiset 50 kappaletta antaisi "virtuaalikoneille" laskentatehoa. Ja sitten tuohon päällepäsmäriksi yksi "hallintakone" joka osaa tasata kuormaa käynnissä oleville koneille tai osaa käynnistää koneita jos on tarvetta lisätehoille (koska pitäähän koneita voida sammuttaa yöksi). Mutta luulisi että jo tuollaisessa sadan työaseman verkossa kaikki saataisiin hoitumaan pelkillä työasemilla. Meniköhän nyt liian scifiksi, virtualisoitu hajautettu tiedonhallinta ilman servereitä??? ja ilman Storage purkkeja…..

Tuossahan itse infra palvelisi itseään, riippumatta miltä puolelta asiaa katsoo…… Kyllähän nyt jo tehdään jotain tuon tapaista mutta se onkin tehty niillä serverikorteilla…. Joo, kohta pitää mennä nukkumaan. Itse asiassa nykyään alkaa pikkuhiljaa moinen toiminta olemaan mahdollista jos vaikka tuo itse työasema nähdään vain kapasiteettina ja tilanteen mukaan sinne ladataan virtuaaliserveri ja/tai virtuaalityöasema.

Jooo, NUKKUMAAN…

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s