Rigoletto ooppera Savonlinna

Nonni nyt on tullut kuunneltua ja katseltua oopperaa muutaman vuoden edestä. Vaikka koko perjantain oli aurinko paistanut Savonlinnassa iltaa kohden jostain vain kertyi niitä pilviä. No onneksi sadetta ei sitten tullut kuin vain Olavinlinnan sillalla.

Mikä erikoista bändin jäsenet tulivat vasta aivan samoihin aikoihin yleisön kanssa sisälle linnaan ja joillain oli jo ihan vähän kiirekkin keretä soittelemaan. No orkesterissa sitten oli muutama ihan leppoisa duunikin, lautasten soittaja kerkesi pyörittelemään peukaloita varmaan myötä että vastapäivään varsin monta kierrosta. Ja sellaisen isoimman patarummun (erillinen hervottoman kokoinen rumpu) soittaja oli varmasti joku himolukutoukka. Se kun tuppasi lukemaan esityksen aikana suurimman ajan.

Yhdellä huilistilla taas ei tahtonut huilua olla kädessä kuin vain juuri silloin kun siihen vähän piti puhaltaa.  Mutta ylipäätään orkka kyllä soitti ihan hyvin.

Laulu puolikin varmaan onnistui ihan ok mitä nyt naissolistilla ehkä muutaman kerran kiakas vähän hassusti.  Rigoletto tarina oli ehkä sinänsä pikkaisen hidastempoinen (jonka vuoksi kerkesin tuota orkan toimintaakin seuraamaan varsin tarkkaan). Miespuolisten laulajien osuudet eivät ehkä olleet niin säväyttäviä mitä olisi voinut odottaa, vaikka sieltä tuli se "ostaaakaa jäätelööö…." biisikin. Tai mistäs minä sen tiedän…..

Istumapaikat aitiossa oli kyllä aivan ehdottomat (muutenhan ei olisi tuota orkesteriakaan nähnyt). Ja olihan siellä yksi ministeri Cronbergin paikalla + muita silmäätekeviä mitä lie "melkein julkkiksia". Tauolla päästiin sitten sanomaan käsipäivää oopperan johtajalle ja taiteelliselle johtajalle (vissii kait ketä lie olivat) ja hörppimään sitten sellaista tavallista kuohuviiniä.

Ja oopperan loputtua huomioonpantavaa oli se että bändillä oli taas kovin kiire pois kovan ruuhkan aikana. Ja tulihan sitä käytyä sitten lippakiskalla hampurilaisella illan päätteeksi. Ja kyllä seuraavan kerran kun menee oopperaan katselemaan kannattaa panostaa tuohon aitioon jotta näkee sen bändinkin kunnolla, onpahan ainakin seurattavaa paljon enemmän…

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s