Kuvasuhde

Saapas nähdä nytten sitten kuinka käy kun tuollaisia "VIRITYKSIÄ" alkaa taloyhtiöihin syntyä. Nuo keskusboxit ovat varmaan yhtä taipuisia kuin rautakanget tekstitysten ja kuvasuhteiden kanssa (ja kyllähän rautakankikin on taipuisa jos niikseen tulee).
 
Esimerkki.
DigiTV aikana kuvasuhdehan on 16:9 (ja Per…… pakko olla). No mitenkäs tuo sitten konvertoidaan analogiseksi 1:1 samanlaisena, jee saadaan analogista "laaja" kuvaa perinteisiin telkkareihin… STOP. LAAJAAA KUVAA 4:3 telkkariin Perinteiseen 4:3 kuvasuhteella varustettuun televisioon.
 
On nuo perinteiset digi-ihmettilijät aikaisemmin ihmetelleet kuinka voi katsella 16:9 telkkarista paksuja ihmisiä kun kuvan on levittänyt "yli" leveäksi koko ruudun kokoiseksi. Mutta yliluihujen ihmisten katsominen se vasta hölmöä onkin. On niitä joskus telkkarissakin näkynyt. Kun ihmiset näyttävät yliputkiltä marsilaisilta niin siitä se vasta hesarin mielipide sivut kasvavat.
 
No tietenkin sitten on mahdollista että tehdään tuosta digitaalisesta 16:9 kuvasta 4:3 analoginen letterbox kuva…. Mutta tuo on jo sitten sen kuvasuhteen "väärinkäyttöä". Laajakuvatelevision omistajaa sorsitaan tässä tapauksessa (EI SIITÄ LETTERBOXISTA oikeasti saa hyvää kuvaa venytettyä, varsinkaan kun se on ANALOGINEN). Useamman kodin sekasorrossa yleensä tuntuu löytyvän erilaisia televisiota 4:3 ja 16:9 ja jos noille laitteille pitää tehdä kompromissi ei hyvää seuraa.    
Kategoria(t): TV. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kuvasuhde

  1. Kosti sanoo:

    Kyl toi digi hömpötys on vähä tyhmää. Suomi on muka \’\’edelläkävijä maa\’\’ koska siirtyy digi aikaan ainoana eurooppalaisena maana. Kaikki muut maat odottavat jotain hdtv höskää jolla on paljon parempi kuvanlaatu kuin digilähetyksissä (joku muu varmaan osaisi selittää paremmin kun minä kun en oikein noista telkuista oikein perusta.) Esimerkiksi Ruotsissa tätä odotellaan. Pian suomalaiset keksivät siirtyä digiajasta hdtv aikaan kun Ruotsissa semmoinen jo on. Niinhän se aina menee että ruotsalaiset menevät edellä ja suomalaiset perässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s