ACTIVY

ACTIVY näyttää olevan yksi noista haetuimmista sanoista.  ACTIVY käyttäjiä saattaa minunkin lisäksi olla joitain suomessa. Ja nämä hommat ainakin kiinnostavat.
 
EPG TVTV Kellon aika.
AMC:n käyttöönoton jälkeen tuo aikavyöhyke on oletuksena väärä CET (=central european time). OK moni on tuon käynyt sitten käsin asetuksista vaihtamassa EET (=eastern european time) mutta ohjelmaopas ei tuosta tokenekkaan ihan heti oikeaan moodiin vaan saattaa näyttää pikkaisen väärää infoa. Jotta tuon ohjelmaoppaan saisi toimimaan oikein täytyy kannat nollata ja ottaa käyttöön siten että aikavyöhyke on oikeassa moodissa.
 
Ja se onnistuu siten että irroitetaan ACTIVY netistä ja antenniverkosta (tuolloin ei ACTIVY saa ohjelmadataa mistään). Bootataan ACTIVY ja painetaan numero viitosta kaukosäätimestä siinä bootin alkuvaiheessa kun kone niin pyytää tekemään. Tuon jälkeen ollaan ACTIVYn "palautus" tilassa, valitaan sieltä restore CURRENT software vers…. tai jotain sinne päin. Tässä ei kannata valita Restore Factory…. koska silloin kaikki kovalevyllä oleva data häviää.
 
Kun tuo palautus on tehty ja ACTIVY on takaisin toiminnassa niin käydään säätämässä kello ja aikavyöhyke oikeaan muotoon ja vasta tuon jälkeen kytketään antennipiuha ja verkkopiuha takaisin ACTIVYyn. Ja nyt syntyvä ohjelmaopas on oikeassa ajassa eikä sieltä pitäisi löytyä tupla "buukkauksia". Aika selkee juttu vai mitä.
 
Ja huom. pitää muistaa että kun ohjelmisto päivitys versioon x.x.517 tulee ja asennetaan muuttuu samalla tuo aikavyöhyke taas vääräksi……… Tuolloin saattaa olla että yllä olevat temput pitää tehdä uusiksi.
 
KUVASUHDE toiminta.
ACTIVY tuntuu olevan tosi kultasilmien lempilaite. Laitteella ei saa tällä hetkellä keinotekoisesti helposti käännettyä 4:3 kuvaa 16:9 kuvaksi eli ei katsota ylileveitä ihmisiä jne. No tuokin on kuulemma muuttumassa jossain vaiheessa parempaan suuntaan että saa sitä täytettä koko suurelle ruudulle. 
 
TEKSTITYS (tarkemmin DVB tekstitys)
Ei vielä mutta tulossa on. Onneksi on tuo TekstiTV tekstitys toiminut niin on voinut ACTIVYä käyttää ainakin katseluun silloin kun ulkomaankielisiä ohjelmia on pitänyt katsoa.
 
KUVAN NYKIMINEN
Tätä on näköjään puitu muuallakin. Ongelma näyttäisi olevan muutamilla televisio valmistajilla. Ainakin samsungin 32” LCD:llä näyttää toimivan ihan ok. No sitten olen kyllä nähnyt telkkarin missä kuva nykii.
 
Ongelma näyttäisi olevan siinä että ACTIVY on hyvin pitkälti PC rautaa ja siinä on PC ajureita ja kun on telkkareita jotka on tehty toimivaksi 60Hz:in moodissa niin tuo tila ei ole television tai DVD katseluun kovinkaan hyvä vaihtoehto (mm. XBOX360:llä on ollut välkkymis ja vikkumisongelmia DVD toistossa silloin kun on ollut 60Hz:n tila käytössä). Jos Näyttö syöttää DDC informaatiossaan että voit käyttää resoluutiota 1024*768 60Hz, niin ACTIVY ei voi väkisin ajaa DVI tai VGA piuhaan 50Hz näyttötilaa joka olisi TV kuvan katseluun optimi.
 
Ok, ei tuossa mitään jos näyttö toimii 60Hz:llä hyvin niin kyllä ACTIVYkin toimii mutta TV materiaali mitä taivaalta tulee ei olekaan ihan niin hyvää tuolla taajuudella TV kuva on 50Hziä. Tilanne näyttää siltä että harva ymmärtää tuon "PC" raudan päälle silloin kun sillä esitetään TV kuvaa. Ainakin jotkut TV valmistajat ovat pihalla kuin lumiukot kun heiltä kysyy miksei heidän TV:n EDID datassa löydy 50Hz:n tiloja, vastaus yleensä on että miksi pitäisi. No tuohonkin on toivon mukaan tulossa korjaus. Ymmärtääkseni tarvitaan ACTIVY:yn näyttötilat jotka viisveisaavat PlugandPlay ominaisuuksista ja ajaa aina DVI ja VGA piuhaan 50Hz:n moodia.
 
WLAN
Kumma juttu avoimissa WLAN verkoissa täytyy WEP salaus aktivoida ACTIVYssä vähäksi aikaa päälle ja sitten pois jotta avoimeen verkkoon saadaan luotua yhteys.
Kategoria(t): TV. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s