Kuinka TV:tä katsotaan

Onkohan tästä ollu jo aikaisemminki? No vaikka olisi niin kertausta.
 
Television koko ja sen sijoittaminen katseltavaan paikkaan. Eilen tuli taas rakentaja Rane ja kappas kummaa oli rakenteilla kotiteatteria.
 
No muuten ihan hyvä ohjelma mutta siitä kohdasta mitä minä näin tökkäsi tosi pahasti. TauluTV oli nostettu niin korkealle että katselija varmaan on SM tason koripalloilijoista se pisin.
 
Samalla tavala kävi kun katseli Sonyn taulutv mainosta. Vakiohan on että Ozzylla ja kaikilla muilla rokkareilla ja silmää tekevillä se 60” plasma on siellä takan päällä. Mutta eiväthän he sitä telkkaria katso.
 
Television sijoittaminen pitäisi olla siten että kuvan ylälaita olisi silmien kanssa samalla tasolla eli kuvaa katsotaan mielellään alaspäin. Mutta täytyy sanoa että esimerkiksi ison plasman sijoittaminen tuolla tavalla on varsin haasteellista (puhumattakaan videotykin kuvasta).
 
Mutta missään nimessä ei sitä töllöä pitäisi sijoittaa seinän ylälaitaan.
 
Ja telkkarin koko, sehän on aina mielipide kysymys. Monesti kuulee että 50” on ihan liian iso.
 
Yhtenä mittapuuna kannattaa käyttää kuvan korkeus * 4 = sopiva katseluetäisyys (tai ainakin riittävä).
 
Kategoria(t): TV. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kuinka TV:tä katsotaan

  1. Tanja sanoo:

    joo, tv:n katseluun kannattais käydä joku kurssi. Ei sitä ihan joka seppo osaa.:)Ja just tuol MTV:n (emtiiviin) puolella just niis cribseissä näkyy näiden starojen kotona mitä eriskummallisimpia juttuja. Ne tv:t on sijoitettu sisutusten mukaan, ei sen mukaan mikä olis ergonomista katsojalle… No ne varmaan kärsiikin vanhempana niska ja hartia säryistä. Mut sitä mä vaan mietin et mitä hyötyä on sellasesta taulu tv:stä, kun eiks ne taulu tv:t yleensä sijoiteta seinälle…Ja kun taulu tv mielletään tauluksi, niin se sijoitetaan tietenkin silloin liian korkealle… Mä vaan kelasin tätä siin muodos et kun miettii kun laittaa taulua seinälle…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s