Digikoti, mikä se on?

Nonni Digikoti kenellä on digikoti tai kuka haluaa digikotia?
 
Tällä hetkellä puhuttu digikoti on enemmän mediakoti kuin digikoti. Tämän hetkisillä laitteilla voidaan "parantaa" ihmisen median nälkää mutta ei voida rakentaa oikeaa digitaalista kotia.
 
Tarvitseeko asioita muuttaa "digitaaliseen" suuntaan? Kuka ovella koputtaa, miten sähkömittari raksuttaa, mitä lähikaupassa on tarjouksessa, onko huomenna pouta.
 
Digitaaliset laitteet  ovat hyviä siinä mihin ne on tarkoitettu. Tällä hetkellä tuntuu että laitteet ovat hyviä mediakäytössä.
 
Mutta missä tulee seuraava aalto ideoista.
– Älykäs sähkönkulutuksen seuranta. Miksi seurata sähkönkulutusta jos se siihen voi vaikuttaa. Miksi ohjata ilmanvaihtoa jos riittää että kerran vuodessa vaihtaa moduulin kesäasentoon.
 
– Missä on Digitaloyhtiöt / Digikotilähiöt/Digikotikylät. Ne ovat siellä missä oikeat media/digifriikit. Äh, ei ole. Niillä on muutakin tekemistä kuin ihmetellä omaa lähiallueen mediayhteisöä. Kokeiluja tämän aihealueen ympäriltä löytyy jopa suomesta. Mutta oikeasti tästä tulee jotain vasta siinä vaiheessa kun meillä alkaa olemaan oikeaa digimediakulttuuria. Niin mutta mitä tämä tarkoittaa, ehkä sitä että sitä tuntematonta naapuria saattaa olla helpompi lähestyä digimedian kautta kuin siellä rappukäytävässä sanoa päivää.
 
No, nyt kun on olemassa sellainen Smal Business Server ohjelmisto niin consumer puolella voisi tulla PienlähiöPalvelin jossa olisi kaikki Digimedia lisäarvopalvelut lähiötä varten. Just just, mitäs järkee siinä on ei välttämättä mitään mutta tarvitseeko ollakkaan……
 
No pysytään nyt ekaksi alkuun tuossa mediakoti puolella. Ja kun nykyään kouluissa ruvetaan antamaan tuota mediakoulutusta osaa ihmiset mediaa sitten tulevaisuudessa käyttääkin.
 
No johan oli mediaähky….
Kategoria(t): Tietokoneet ja Internet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s