Digiantenni

Huom. Tässä merkinnässä olevat huomiot eivät perustu millään tavalla ammattitaitoon vaan puhtaaseen urheiluhenkeen.
 
Jostain syystä suuri osa blogin lukijoista tulevat googlen kautta (no ainakin osa) ja hakusanana on käytetty erittäin paljon sanoja digiantenni ja suuntaus.
 
Kun olen aikaisemmin aihetta täällä sivunnut niin nyt on loman myötä tullut jo käyttökokemuksiakin tuosta TRIAX:n antennista. Eli vaikka tuo katselupaikka sijaitsee aivan hämärän rajamailla karttojen mukaan niin silti digitv näkyy lähes moitteetta.
 
Kokoonpano TRIAX antenni mallia UNIX, antenni piuhaa 15m. Käytössä ei ole enää antennivahvistinta (joka paikallisten antennimiesten mukaan on pakollinen, aikamoinen säästö syntyi tuosta kun sitä ei tarvinnut).
 
Suuntauksessa oli "hankalaa" lähteä vänkäämään ihan "vika" suuntaan kun esimerkiksi nuo suuntaa-antavat kartat neuvoivat suuntaamaan ihan eri suuntaan. Mutta käytäntö opetti että ne olivat vain suuntaa antavia.   
 
Ja kun tuon koko operaation teki itse mökille niin kustannukset olivat tuo antenni + digiboksi. Paikallinen suhari olisi maksanut maltaita vahvistimineen päivineen + että olisi vängännyt suunnankin ihan vika suuntaan (kun kartta näyttää sillä tavalla). Paikallinen suhari kun on asentanut kylän antennit monta vuotta niin hän tiettää mihin pitää suunnata (hohhoijaa).
 
No kyllä se ajelulenkki tuli tehtyä ja katsottua minne ne antennit sojotti. Sama suunta ei olisi toiminut meillä. Aika tarkkaan se on testattu. Ja suhari on tuon mökin analogi antenninkin asentanut aikanaan ja todennut että tällä kylällä ei telkkari paremmin näy (kuvassa enemmän lumisadetta kuin oikeaa kuvaa).
 
No mutta kukin tavallaan.
Kategoria(t): Harrastukset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s